Kukkalaitteet

Arkun päälle siunaustilaisuuteen laitetaan useimmiten arkkukukkalaite. Kukkalaitteessa voidaan käyttää esimerkiksi vainajan lempikukkia tai lempivärejä.

Kukkalaitteet ja -asetelmat

Yhteistyökumppanimme on Seinäjoen Kukkakammari, jossa kukkalaitteet ja -asetelmat valmistetaan pitkän kokemuksen ja vankan ammattitaidon omaavien kukkasitojien toimesta. Liikkeessämme on kuvasto, josta voit valita kukkalaitteet. Kukkalaitteita ja -asetelmia toteutetaan yksilöllisesti ja toiveita kuunnellen.

Arkun päälle siunaustilaisuuteen laitetaan useimmiten arkkukukkalaite. Kukkalaitteessa voidaan käyttää esimerkiksi vainajan lempikukkia ja lempivärejä. Kukkien toimittamisessa tulee huomioida vuodenaika ja kukkien saatavuus.

Omaiset voivat tilata kukkalaitteet, jotka toimitamme siunaustilaisuuspaikalle valmiiksi. Kukkalaitteena voi olla seppele, kukkavihko, hautakimppu tai muotoon sidottu muototyö, esimerkiksi sydän. Kukkalaitteeseen ja -kimppuun kiinnitetään yleisesti muistovärssykortti, jossa mainitaan vainajan nimi, kukkalaitteen antajat sekä muistolause vainajalle. Muistolause ei ole pakollinen. Palveluumme kuuluu mahdollisuus korttien valmiiksi kirjoittamiseen sekä korttien laminointi vedenkestäviksi.

Toimitamme halutessanne siunaustilaisuuden koristeasetelmat sekä muistotilaisuuteen kukka-asetelmat muisto- ja tarjoilupöytiin.

Yhteistyökumppanimme Kukkakammarin sivuilla pääset tutustumaan tarjontaan tästä linkistä.

Hautajaiskukat

Hautajaisissa kukilla on tärkeä rooli. Kukkien avulla hautajaisiin osallistuvat jättävät jäähyväisensä vainajalle. Perinne lohduttaa niin surevia omaisia kuin kukkatervehdyksen jättäviä hautajaisvieraita.

Kukkatervehdyksen kannalta ei ole merkitystä siunaustilaisuuden kulun kannalta onko kyseessä arkkuhautaus tai tuhkaus. Vainajalle lausutaan kukkalaitteen tekstin jäähyväissanat ja kukat lasketaan arkun tai uurnan viereen. ”Kukat auttavat ilmaisemaan tunteita, joihin sanat eivät riitä”, on eräs pappi todennut hautajaisissa. Kukat ja muu koristelu tuovat muiston vainajan persoonasta.

Hautajaiskukista voit lukea lisää Hyvä hautajaiset -sivuilta.