Vainajan kuljetus

Vainajan kuljettaminen sairaalasta tai terveyskeskuksesta siunaus-, hautaus- tai tuhkauspaikkaan hoidetaan hautaustoimiston puolesta. Kuljetus on sovittavissa omaisten kanssa ja kuljetuksen yhteydessä on mahdollisuus pitää niin kutsuttu saattohartaus.

Vainajan kuljetus

Vainajan kuljettamisesta sairaalasta tai terveyskeskuksesta huolehtii hautaustoimisto. Ennen vainajan kuljettamista on mahdollista pitää saatto- eli jäähyväistilaisuus sairaalan tai terveyskeskuksen kappelissa, jossa omaiset ja ystävät saavat hyvästellä vainajan. Hautaustoimiston työntekijän kanssa voi keskustella, voidaanko arkku pitää saattohartauden ajan auki. Useimmiten saattotilaisuudessa pidetään pieni hartaus tai vietetään hiljainen hetki arkun äärellä sekä lauletaan virsi tai kuunnellaan omaisten valitsemaa musiikkia.

Saattotilaisuuden jälkeen vainaja siirretään hautaustoimiston autolla seurakunnan tilaan, useimmiten hautausmaan lähettyvillä olevaan kappeliin. Saattomatkalla on mahdollista ajaa kodin kautta ja pysähtyä hetkeksi kodin kohdalle. Hautausauton kyytiin on mahdollista ottaa yksi henkilö, esim. puoliso. Muut ajoneuvot tulevat hautausauton perässä.